20:14 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ιστορική χαρακτηρίζει η Φωτεινή Βελεσιώτου την απόφαση για την Χρυσή Αυγή, μιλώντας στο Sputnik. Εκφράζει, όμως, τη δυσαρέσκειά της για το ότι «οι πρωτεργάτες μπορεί να εκτίσουν 34 μήνες».

Δήλωση στο Sputnik αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής κάνει η δημοφιλής τραγουδίστρια, Φωτεινή Βελεσιώτου.

«Είναι ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη» επισημαίνει η κα Βελεσιώτου. 

Εκφράζει, ωστόσο τη λύπη της καθώς το διευθυντήριο της Χ.Α. μπορεί να εκτελέσει μικρές ποινές.

«Με λυπεί, όμως, το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση οι πρωτεργάτες της εγκληματικής αυτής οργάνωσης να εκτίσουν το 1/3 της ποινής που τους επιβλήθηκε, δηλαδή 34 μήνες. Προφανώς αυτό δεν είναι δικαιοσύνη».

O συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή είχε εξηγήσει πως μπορεί πράγματι η ποινή να διαμορφωθεί στους 34 μήνες φυλάκισης.

Ωστόσο, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ κ. Χάρης Στρατής, μιλώντας στο Sputnik, επεσήμανε πως θα είναι 64 και όχι 34 οι μήνες.

«Αυτό προβλέπει ο νόμος, αυτό ισχύει και αυτό θα γίνει. Ως γενική ρύθμιση είναι καλή, απλώς την εκμεταλλεύεται τώρα το διευθυντήριο και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε το παραμικρό επ' αυτού» είπε και συνέχισε:

«Μπορούν να βγουν οι καταδικασμένοι για το διευθυντήριο, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός κ.ο.κ., εάν πληρούν τις προϋποθέσεις και στα 2/5 της ποινής των 13 χρόνων. Στην πραγματικότητα ανοίγει διάπλατα για αυτούς παράθυρο. Αλλά η ποινή που θα εκτίσουν δεν θα είναι 34 μήνες. Θα είναι 64 μήνες συνολικά. Είναι λίγο, αλλά αυτός είναι ο νόμος».
Tags:
δικαστήριο, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK