02:33 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πολιτική και ότι τα ανήλικα παιδιά του εξαρτώνται αποκλειστικά απ' αυτόν. Για την υπεράσπισή του «επιστράτευσε» και τη μητέρα του.

«Μπορούσα να βγω παρανόμως από τη χώρα και δεν το έκανα» ανέφερε στην κατάθεση του, πριν λίγα λεπτά, στο Εφετείο Αθηνών ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργος Γερμενής, προτού καταθέσει και η μητέρα του, συνταξιούχος του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αφού επανέλαβε ότι από το 2019 δεν έχει καμία πλέον σχέση με την πολιτική και τη Χρυσή Αυγή, αποκάλυψε ότι δουλεύει για τον επίσης καταδικασμένο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, ως εξωτερικός συνεργάτης, λαμβάνοντας αμοιβή 525 ευρώ.

Σε όλη την κατάθεσή του επεδίωκε να φανεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα της Χρυσή Αυγή και με την ιδεολογία του και προσπαθεί να κάνει νέα αρχή. 

«Από το '19 έως τώρα ασχολούμαι με την οικογένεια και προσπαθώ να έχω μια επαγγελματική στέγη» ανέφερε, περιγράφοντας όσα έκανε -επί ματαίω- προκειμένου να βρει δουλειά ως αρτοποιός όντας στιγματισμένος.

Στο μεταξύ, όπως είπε, κατάφερε πρόσφατα και πήρε το πτυχίο της Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι αυτός συντηρεί με διατροφή τα δυο ανήλικα παιδιά του, καθώς η πρώην σύζυγός του με την οποία μένουν, είναι άνεργη. «Αν δεν μου δοθεί αναστολή, θα έχουν πρόβλημα» υποστήριξε.

«Η μεγάλη μου κόρη έζησε την πρώτη προφυλάκισή μου και δέχεται βοήθεια από παιδοψυχολόγο του "Παίδων". Κι εγώ ενάμιση χρόνο έχω κάτσει στη φυλακή Κορυδαλλού. Όλο αυτό στοίχισε πολύ σε μένα και στην οικογένειά μου. Σέβομαι το δικαστήριό σας, αλλά δεν δέχομαι την απόφασή σας. Θέλω να παλέψω για το Εφετείο» κατέληξε.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Γιώργου Γερμενή μίλησε για «ένα παιδί που διάβασε, τέλειωσε με πάρα πολύ καλό βαθμό φιλόλογος, και από εκεί και πέρα ασχολείται με τα παιδιά του και πρέπει να εργαστεί γιατί παντού του λένε ότι "δεν μπορώ να σε πάρω, είσαι υπόδικος"».

Tags:
Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK