18:43 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει ο Γιάννης Λαγός σύμφωνα με δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ο εντολέας μου, Γιάννης Λαγός, θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχει προκατάληψη και θα προβεί σε μια δήλωση χωρίς να ζητήσει τίποτα από το δικαστήριο» ανέφερε ο δικηγόρος του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τη δήλωση που ανέγνωσε, ο Γιάννης Λαγός πρόκειται να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, καθώς «αποδείχθηκε ότι η δικαιοσύνη λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Λαγός ανέφερε, σύμφωνα με τη δήλωση που ανέγνωσε ο δικηγόρος του:

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω τι έλαβε χώρα. Πεντέμισι χρόνια όφειλε η δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά

Στην «ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστεί αν εκτελεστεί η ποινή του ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, αναφέρθηκε ο συνήγορός του.

«Ο δεύτερος βαθμός στο δικαστήριο, αν έκανε ή όχι λάθος στην ουσία, είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί άνετα να αποκατασταθεί. Μπορούν όλα να διορθωθούν στον δεύτερο βαθμό, αν έχει εμφιλοχωρήσει ένα λάθος. Δεν χάνει τίποτα η δικαιοσύνη από τον κατηγορούμενο γιατί είναι στη διάθεσή της και στον δεύτερο βαθμό. Μην αφήσετε στον άνθρωπο αυτόν (σ.σ. τον Χρήστο Παππά) το παράπονο να το εκφέρει προς τον ουρανό. Εγώ πιστεύω και στη Θεία Δικαιοσύνη. Είμαι καθαρός δεν ντρέπομαι για τις πεποιθήσεις μου! Στον Θεό και στα χέρια σας» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Δικηγόρος Ματθαιόπουλου: Είχε την ευκαιρία να διαφύγει στο εξωτερικό και δεν το έκανε

«Ενώ είχε την ευκαιρία να διαφύγει στο εξωτερικό, όχι μόνο τον Αύγουστου 2014 μετά την αποφυλάκισή του, αλλά γιατί τον ξέχασαν -σε εισαγωγικά ή χωρίς- στην άρση ασυλίας στη Βουλή και καθυστέρησαν να τον κλητεύσουν επί 9,5 και 10 μήνες, δεν το έκανε» ανέφερε ο συνήγορος του επίσης καταδικασμένου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος ήταν «παρών» κι ενώ αναμενόταν να καταθέσει, δεν το έκανε.

Μεταξύ άλλων, από την υπεράσπισή του επισημάνθηκε ότι η μητέρα του λαμβάνει 395 ευρώ σύνταξη, με την οποία μένει και την οποία στηρίζει από την εργασία του μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Είναι καθηγητής μουσικής και κάνει ιδιαίτερα. Από εκεί βιοπορίζονται» είπε ο συνήγορος. «Δεν είναι ο Ματθαιόπουλος αυτός που προκάλεσε με δηλώσεις. Διαψεύστε τις Κασσάνδρες οι οποίες προβλέπουν καθημερινά από έντυπα, τηλεοράσεις για τον εντολέα μου και θα κερδίσει μόνο η δικαιοσύνη» κατέληξε ο συνήγορος του κ. Ματθαιόπουλου.

Tags:
Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK