11:05 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

Την απορία του σχετικά με το ποιος θα αποζημιώσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο, αν μετά από χρόνια αθωωθεί, εξέφρασε ο συνήγορός του, Ιωάννης Ηρειώτης.

Μετά την ομιλία του Ιωάννη Ηρειώτη, συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις επί των αναστολών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα διατυπώσει την πρότασή της σχετικά με τις αναστολές.

«Ποιος θα τον αποζημιώσει τον κ. Μιχαλολιάκο αν αθωωθεί μετά από χρόνια; Θα του ζητήσετε συγγνώμη; Αν μπορούσαν να βρούνε μέθοδο ο Μιχαλολιάκος να δικάζεται σήμερα με χειροπέδες, θα το πετύχαιναν. Είναι τόσο αδίστακτοι αυτοί που ζητάνε το κεφάλι του επί πίνακι» ξεκίνησε την αγόρευση ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, Ιωάννης Ηρειώτης, ο οποίος αναρωτήθηκε ρητορικά: «Σκέφτεστε: Ως αρχηγός κόμματος δεν μπορούσε να είχε αποφύγει τη ΓΑΔΑ;».

Και συνέχισε με ερώτηση: «Έχετε δει αρχηγό κόμματος που να μην μπορεί να εκφράσει πολιτικό λόγο; Και αναγκαζόμαστε σε προεκλογική περίοδο να κάνουμε αιτήσεις για να μπορεί να κάνει μια πολιτική ομιλία ενόψει των εκλογών. Όρους απάνθρωπους που δεν βάζουν ούτε σε Γεωργιανό που πιάσανε στην τράπεζα».

Ο κ. Ηρειώτης επανέλαβε ότι τον εντολέα του «καταδικάζουν σήμερα συγκεκριμένες εφημερίδες που έχουν το πάνω χέρι. Θα του πείτε του κ. Μιχαλολιάκου, συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται; Τι έκανε ο κ. Μιχαλολιάκος; Να τον πιάσουμε από 16 ετών; Τελικά θα αποδειχθεί ότι μάλλον κοιμάστε και πιο έξυπνοι είναι αυτοί που γράφουν βιβλία, έχουν εφημερίδες, site».

Αντιπαραβάλλοντας το κυνήγι μαγισσών κατά του εντολέα του, ο δικηγόρος επεσήμανε ότι ο εντολέας του τηρεί όλους τους όρους που του έχουν επιβληθεί.

«Υπήρξε ποτέ φυγόδικος ή φυγόπονος; Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει άλλα εγκλήματα; Και ρωτώ από ποιο στοιχείο μπορείτε να πείτε, κυρία πρόεδρε, αιτιολογημένα ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα διαπράξει αδίκημα. Θα ξανασυγκροτήσει ένα κόμμα; Έκλεισε η εφημερίδα, το κομματικό όργανο. Αυτό δεν είναι βλάβη; Δεν ήταν παράνομο ούτε το κόμμα ούτε η εφημερίδα. Θα βγάλει λόγο στη Δηλιγιάννη ή θα ξαναπάει στα Ίμια και στις Θερμοπύλες. Έχει ερημώσει το κόμμα, έχει ερημώσει η οργάνωση, αυτό επετεύχθη, να μην υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος όπως ήθελε το think tank! Αυτό κινδυνεύουμε να πάθουμε, να έχουμε έναν άνθρωπο που δεν μπορείτε να του προσάψετε κάτι παρά μόνο ότι σήκωνε το δεξί χέρι του και φορούσε σταυρό. Δεν μας είπατε ότι έκανε κάτι άλλο και κινδυνεύει ο κ. Μιχαλολιάκος να πάει φυλακή για 13 χρόνια! […] Και θα δείτε πότε και πώς θα τελειώσει αυτή η δίκη και με ποιες πολιτικές συνέπειες».

«Επί των αναστολών» ζήτησε να συνεχίσει, διακόπτοντάς τον, η κα Λεπενιώτη, αλλά ο κ. Ηρειώτης συνέχισε ακριβώς όπως και πριν, για να καταλήξει: «Στο πρόσωπο του κ. Μιχαλολιάκου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάρει αναστολή. Δεν έχει κάνει ουδεμία πράξη αξιόποινη. Αν εκτελεστεί η ποινή, αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στην προσωπική, πολιτική ζωή του».

Tags:
αναστολή, ελαφρυντικά, εγκληματική οργάνωση, δίκη, Εφετείο Κακουργημάτων, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, Νίκος Μιχαλολιάκος, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK