16:00 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ηχορύπανση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τις συνέπειες της ηχορύπανσης στην υγεία μας, αφού αποτελεί, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, αφού μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πέντε ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης και συγκεκριμένα η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λαμία.

Στην Αθήνα, το 60% του πληθυσμού εκτίθεται ημερησίως, κατά μέσο όρο, σε ήχους άνω των 75 ντεσιμπέλ που είναι το όριο της «θορυβώδους κατάστασης».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο, μπορεί να προκαλέσει επίσης σοβαρά ισχαιμικά επεισόδια, εμφράγματα, κρίσεις υπέρτασης, αλλά και καρκίνο.

Να σημειωθεί πως η πλέον ενοχλητική πηγή θορύβου για τον αστικό πληθυσμό, εκτιμάται κυρίως ότι είναι αυτός που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία.

Tags:
Πάτρα, ηχορύπανση, ήχος, ΕΥΑΘ, Ελλάδα, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK