07:21 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (931)
0 04
Βρείτε μας

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Αττική μίλησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η πανδημία έχει ξεκινήσει μια νέα επιταχυνόμενη φάση προσεγγίζοντας τις 400.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν δεν έχει αλλάξει και είναι περίπου 6.000 την ημέρα, σημείωσε κατά την έναρξη της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Ο ίδιος τόνισε πως σε σε επιταχυνόμενη φάση της πανδημίας έχουν μπει η Ρωσία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων έχει ήπια αυξητική τάση, σημείωσε προσθέτοντας πως είναι ευαίσθητη η τάση σταθεροποίησης στην Αττική.

«Αυτή η φαινομενική σταθεροποίηση είναι ευαίσθητη και μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη» δήλωσε.

Να σημειωθεί, πως στην έναρξη της ενημέρωσης έκανε γνωστό πως από τα 508 νέα κρούσματα, τα 227 εντοπίζονται στην Αττική.

Επισήμανε ακόμη, πως η Κοζάνη είναι η πρώτη περιφέρεια που μπαίνει σε επίπεδο συναγερμού 4.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ακόμη πως βάσει των διασωληνώσεων έχει δημιουργηθεί ένα σχετικά σταθερό στρες στο σύστημα υγείας.

Σταθερή ακόμη είναι η αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που καταλήγουν από τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής επισήμανε πως εντοπίζονται, την ίδια ώρα, σημαντικά αυξητικές τάσεις και σε άλλες περιφέρειες, πέραν της Αττικής.

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας πλήρη τήρηση των μέτρων, σημειώνοντας πως η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να επιτείνει τη μεταδοτικότητα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (931)
Tags:
SARS-CoV-2, ΕΟΔΥ, Γκίκας Μαγιορκίνης, νεκροί, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Κοζάνη, Αττική, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK