02:39 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1034)
0 02
Βρείτε μας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε πως υπάρχει μία σταθερότητα στην Αττική, η οποία οφείλεται στα τοπικά και υπερ-τοπικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα, σχολίασε τα σημερινά κρούσματα, υπογραμμίζοντας αρχικά πως «για πρώτη φορά έχουμε πάνω από 500 νέα κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως υπάρχει μια ευαίσθητη τάση σταθεροποίησης στην Αττική η οποία, όμως, μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να συμβεί «με τη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος η οποία αυξάνει τον συγχρωτισμό σε εσωτερικούς χώρους». 

Παράλληλα, όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο κ. Μαγιοργκίνης εξήγησε πως δεν μπορεί να γίνει μια ακριβής εκτίμηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς.

«Εκτιμούμε ότι δεν είναι πάνω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα σήμερα χωρίς όμως να αποκλείουμε να κάνουμε λάθος» διευκρίνισε ο ειδικός.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής αυτή τη στιγμή είναι πιο μακριά από το επίπεδο 4 απ' ό,τι άλλες περιοχές.

Μάλιστα, και ο Κεντρικός Τομέας Αττικής υπολείπεται του ορίου αυτού, όμως πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση.

«Σε κάθε περίπτωση η Αττική δείχνει αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα, δεν σημαίνει ότι αυτή η σταθερότητα δεν είναι εύθραυστη και ό,τι είναι εύθραυστο είναι και επικίνδυνο» διευκρίνισε ακόμη ο υφυπουργός.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1034)
Tags:
εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, Γκίκας Μαγιορκίνης, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK