07:46 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπέρ της δήλωσης της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, σχετικά με το δικαίωμα της χώρα μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια, τάχθηκε και ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος.

Στο πλευρό της ελληνικής κοινής γνώμης που «αγκάλιασε» τη δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων, στέκεται και ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος.

Υπενθυμίζεται πως η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας χτες, με ανάρτηση στο Twitter υποστήριξε πως η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ως «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 όπως αυτό ορίζεται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ.

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 ''ακρογωνιαίο λίθο'' του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Έτσι, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος τονίζει πως η δήλωση της ρωσικής πρεσβείας «επιβεβαιώνει τη σημασία του ελληνορωσικού διαλόγου, καθώς και της αναβάθμισης της παραδοσιακής διμερούς συνεργασίας προς όφελος της ειρήνης και του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος» σε μια τεταμένη περίοδο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στα τέλη του τρέχοντος μήνα, αναμένεται να αναθερμάνει τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Tags:
χωρικά ύδατα, διάλογος, συνεργασία, ελληνορωσικές σχέσεις, Ρωσία, Ελλάδα, Ελληνορωσικός Σύνδεσμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK