09:07 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (991)
0 02
Βρείτε μας

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε, μετά την Κοζάνη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς και συμμετείχε σε σύσκεψη με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην περιοχή των Ιωαννίνων τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην οποία μετείχε στην Περιφέρεια Ηπείρου, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως υπογράμμισε, στο νομό Ιωαννίνων έχουν καταγραφεί 256, τα περισσότερα στον δήμο Ιωαννιτών, ενώ έχουν ιχνηλατηθεί 521 στενές επαφές υψηλού ρίσκου που συνδέονται με μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μία μεγάλη πίεση, κάνω έκκληση- παράκληση στους κατοίκους  ευλαβικά και πειθαρχημένα να τηρήσουν τα μέτρα τα επόμενα 24ωρα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο» τόνισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των μέτρων τα επόμενα 24ωρα.

«Στα επόμενα 24ωρα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, θα υπάρξει στόχευση σε συγκεκριμένες γειτονιές. Χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία αλλά πέρα από οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Να αντιληφθούν όλοι η κατάσταση είναι έκτακτη και επικίνδυνη και πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα συντεταγμένα» υπογράμμισε.

Επίσης, σημείωσε ότι η αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας των Ιωαννίνων δεν αποτελεί συνάρτηση μόνο του αριθμού κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται.

«Οι δείκτες που παρακολουθούνται είναι πολυπαραγοντικοί. Συνυπολογίζονται 17 διαφορετικά κριτήρια, διαδικασία εξαιρετικά σύνθετη και επιστημονική. Η απόφαση δεν λαμβάνεται από τον υφυπουργό αλλά από ομάδα επιδημιολόγων και επιστημόνων» σχολίασε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (991)
Tags:
COVID-19, lockdown, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK