18:47 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1810)
0 38
Βρείτε μας

Μια ερώτηση που ακούγεται συχνά τελευταία είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση lockdown της Αττικής. Θα γίνουν άραγε τοπικά lockdown σε περιοχές της Αττικής;

Μια ερώτηση που ακούγεται συχνά τελευταία είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση lockdown της Αττικής κι αν υπάρχει η οποιαδήποτε πιθανότητα να έχουμε μικρά, τοπικά lockdown σε περιοχές της Αττικής που τα πηγαίνουν πολύ χειρότερα από άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, η απαγόρευση των μετακινήσεων εντός Αττικής είναι απίθανο να συμβούν ακόμα κι αν κάποιες περιοχές είναι περισσότερο «κόκκινες» από άλλες. Κι αυτό, γιατί θεωρείται πολύ δύσκολο πρακτικά να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι η μετακίνηση στην Αθήνα από την εργασία στο σπίτι αλλά και το ανάποδο, δεν μπορεί με τίποτα να αποκοπεί μέσα στην πρωτεύουσα. Η Αττική εκ φύσεως, κι έτσι όπως είναι δομημένες δραστηριότητες και μετακινήσεις δεν μπορεί να πάρει τοπικό χαρακτήρα στα κατά τόπους σημεία της.

Την ίδια στιγμή, ένα γενικευμένο lockdown στην Αθήνα φαίνεται σχεδόν απίθανο να συμβεί, μιας και στην πρωτεύουσα διαδραματίζονται πάρα πολλές δραστηριότητες κι εδώ χτυπά η καρδιά της οικονομικής ζωής της χώρας. Το κόστος από μια τέτοια απόφαση θα είναι πολύ υψηλό για να αντέξει να το παρακολουθήσει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση.

Τα τοπικά lockdown στην επαρχία, από την άλλη, όπως μας είπαν οι πηγές μας, είναι πιο εύκολα λόγω και του μικρότερου οικονομικού τους κόστους αλλά και γιατί εκεί πραγματικά οι μετακινήσεις των κατοίκων έχουν συχνά να κάνουν με μετακινήσεις ανάμεσα σε πολλές περιφέρειες και νομούς (όπως, για παράδειγμα, μας έλεγαν ότι συμβαίνει στην Πάτρα).

Στην περίπτωση τώρα, που τελικά η Αττική «κοκκινίσει» η μετακίνηση εκτός νομού θα γίνεται μόνο για επείγοντα ζητήματα όπως η μεταφορά στην εργασία ή τροφοδοσία των επιχειρήσεων και θα χρειάζεται ειδικό χαρτί για να πραγματοποιηθεί, όπως δηλαδή συνέβη στην καραντίνα που επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

 « Η τελευταία που θα μπει σε lockdown η Αθήνα»

«Η Αττική είναι η τελευταία που θα μπει σε κόκκινο συναγερμό γιατί υπάρχουν τρόποι να μειωθούν τα κρούσματα όπως, για παράδειγμα, με τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους» λέει η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά στο Sputnik σημειώνοντας πως σε μια ολόκληρη πρωτεύουσα η καθολική χρήση της μάσκας από όλους και παντού δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται και πρόκειται για μια πιο περίπλοκη απόφαση γι' αυτό και δεν έχει πατήσει ακόμα το on η κυβέρνηση σε αυτή την τόσο πολυσυζητημένη πρόταση.

Όσο για τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ένα lockdown στην Αττική σύμφωνα με την κα Παγώνη, το ζήτημα είναι πολυ-παραγοντικό κι ειδικά στην Αττική έχει να κάνει με τη... χρυσή εξίσωση «αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων - αριθμός διασωληνωμένων - αριθμός νοσηλευόμενων».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1810)
Tags:
κρούσματα, κορονοϊός, Αττική, καραντίνα, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK