16:59 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1961)
0 04
Βρείτε μας

Την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά.

Ανησυχία επικρατεί στη Λιβαδειά, καθώς 18 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το STAR Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για επαφές άλλου κρούσματος και εντοπίστηκαν μετά από ιχνηλάτηση και τεστ που έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 έχουν μπει σε καραντίνα, με τις αρμόδιες αρχές να αναζητούν τις επαφές τους.

Συναγερμός και στην Κεντρική Μακεδονία για τα αυξημένα κρούσματα

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη της Ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα ενόψει αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες.

Οι τέσσερις περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται σε συναγερμό

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την Αττική με την «ευαίσθητη σταθεροποίησή» της στην καταγραφή νέων κρουσμάτων, πηγή ανησυχίας αποτελούν πλέον και περιοχές της βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Για τα Ιωάννινα το «καμπανάκι» σήμανε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Γρήγορα τεστ πραγματοποίησε από την περασμένη Τετάρτη έως την Παρασκευή σε 2.019 άτομα ο ΕΟΔΥ και στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου βρέθηκαν 25 θετικά κρούσματα. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η κατάσταση είναι άσχημη και σε αρκετές περιοχές της Καστοριάς, με τον Αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει πως οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων μάλλον σχετίζονται με το γεγονός ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται πολλά τεστ από το Νοσοκομείο, την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και από ιδιωτικά εργαστήρια.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1961)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, εργάτης, εργάτες, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, εργοστάσιο, Λιβαδειά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK