00:51 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1866)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 40χρονος Δημήτρης πέρασε τέσσερις ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο και 60 μέρες στην εντατική αφού μολύνθηκε από κορονοϊό. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Πώς περιγράφει την εμπειρία του.

Μιλώντας στο MEGA, ο 40χρονος Δημήτρης εξιστόρησε την εμπειρία του κατόπιν μολύνσεώς του με κορονοϊό. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο εκ των οποίων δύο μήνες στην εντατική. Όπως αναφέρει, έχασε την αίσθηση του χρόνου.

«Θυμάμαι όταν ξύπνησα που έρχεται μια νοσοκόμα και μου λέει "ξέρεις πόσες μέρες είσαι εδώ;" και της λέω 10, μου λέει 34! Τελικά έμεινα δύο μήνες στην εντατική».

Ο Δημήτρης έκλεισε τα 40 του χρόνια στο νοσοκομείο μέσα στο δωμάτιο της εντατικής. Μπήκε στο «Σωτηρία» στις 17 Μαρτίου και βγήκε στις 20 Ιουλίου.

Ωστόσο, η περιπέτεια για τον ίδιο συνεχίζεται ακόμα όπως λέει:

«Όταν βγαίνεις μετά από δύο μήνες από την εντατική, δεν μπορείς να κουνηθείς. Εγώ δεν μπορούσα να σηκώσω το δεξί μου πόδι και το αριστερό μου χέρι. Θυμάμαι που προσπαθήσανε να με σηκώσουνε από το κρεβάτι και μου κόπηκε η αναπνοή. Μου βάλανε οξυγόνα ξανά, μου δώσανε να πιώ νερό και μου λέει ο φυσιοθεραπευτής, είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιo [...] απλά και μόνο για να σηκωθείς από το κρεβάτι».

Δυστυχώς εκτός από τον ίδιο, νόσησαν η σύζυγός του, η μητέρα του και ο 4χρονος γιος του. Ωστόσο, μόνο ο ίδιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί, με τη γυναίκα του να καλεί το ασθενοφόρο.

«Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι με έσωσαν, γιατί δεν ήτανε ασθενοφόρο κορονοϊού, ήτανε απλό ασθενοφόρο. Θα μπορούσαν να αρνηθούν να με πάρουν, αλλά μου λέει η συγκεκριμένη γυναίκα: "αν αρνηθώ να σε πάρω, θα πεθάνεις". Τόσο απλά. Θυμάμαι πήγαινε τέρμα το γκάζι στο ασθενοφόρο και με πήγαν στο Σωτηρία. Μέσα στο ασθενοφόρο μου είχανε βάλει οξυγόνο 100% τέρμα. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Και δεν ανέβαινε το οξυγόνο μου. Πάνω από 75% δεν ανέβαινε».

Αν και έχουν περάσει επτά μήνες από τότε που νόσησε, ο 40χρονος συνεχίζει τις φυσιοθεραπείες. Την ίδια στιγμή απαντά στους αρνητές του νέου ιού:

«Δεν έχω την υπομονή να κάτσω να αντιπαρατεθώ με έναν τέτοιο άνθρωπο. Τι να του πω, όταν έχεις περάσει έναν Γολγοθά και ο άλλος σου λέει δεν υπάρχει;»
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1866)
Tags:
ΜΕΘ, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK