11:54 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1732)
0 02
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας σχετικά με τον κορονοϊό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Σημειώνεται πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα του ιού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως οι τακτικές κοινωνικές συναναστροφές αλλά και η μεγαλύτερη χαλαρότητα του κόσμου, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, αποτελεί μία από τις αιτίες του φαινομένου.

«Ήταν αναμενόμενο μετά τον Ιούλιο να αρχίσουμε να βλέπουμε άνοδο των κρουσμάτων [...]. Όταν κάνεις περισσότερα τεστ, είναι και πιο πιθανό να βλέπεις περισσότερα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε πως τα κρούσματα κορονοϊού πράγματι παρουσιάζουν αυξητική τάση. Στο πλαίσιο αυτό, άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να σταματήσει η διασπορά σε κλειστούς δομές όπως οίκους ευγηρίας, φυλακές και δομές μεταναστών. 

«Όντως περνάμε σε μια κρίσιμη καμπή και τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα [...]. Εάν εφαρμόσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας το επόμενο διάστημα, δεν θα χρειαστεί να πάμε σε φαινόμενα Ιρλανδίας ή Ουαλίας» σημείωσε ο καθηγητής.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1732)
Tags:
μάσκα, μέτρα προστασίας, νεκροί, ΜΕΘ, Ηλίας Μόσιαλος, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK