06:00 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2483)
0 02
Βρείτε μας

«Πρωταθλήτρια» αναδείχθηκε και πάλι η Περιφέρεια Αττικής, που μάζεψε τα περισσότερα από τα σημερινά κρούσματα της COVID-19.

«Στο κόκκινο» βρίσκεται για ακόμη μια μέρα η Αττική, καθώς συγκέντρωσε την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων της πανδημίας της COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 865 κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, νούμερο που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Από τα νέα κρούσματα, 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες, ενώ 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.802 (39,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής καταγράφηκαν 331 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 38 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβεβαιώθηκαν 181 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 32 αναφέρουν επαφή με ήδη επιβεβαιωμένο.

Yπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή οδηγείται σε μίνι lockdown η Καστοριά καθώς μπαίνει στο επίπεδο συναγερμού 4 και γίνεται η δεύτερη περιφερειακή ενότητα που μπαίνει στο «κόκκινο» μετά την Κοζάνη.

Στο επίπεδο συναγερμού 3 εισέρχονται οι περιφερειακές ενότητες:

  • Θεσσαλονίκης
  • Βοιωτίας
  • Λάρισας
  • Σερρών

Ειδικότερα για τα Ιωάννινα η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων σε όλες τις περιοχές με επιθετική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2483)
Tags:
καραντίνα, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, αυτοσχέδια μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, χειρουργική μάσκα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, κρούσματα, κρούσμα, κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Ανατολική Αττική, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK