17:29 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1909)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, έκρουσε ο Αθανάσιος Τσακρής.

Ο Αθανάσιος τσακρής, Αντιπρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα με την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως σε σχέση με τον Μάρτιο και το lockdown ενώ υπήρχαν λιγότερα κρούσματα από τώρα, οι εργαστηριακοί έλεγχοι πλέον είναι πιο εμπεριστατωμένοι τον Οκτώβριο, και σημασία έχουν τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά που συλλέγονται.

Επίσης, πρόσθεσε πως «τώρα ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα επειδή δεν έχουμε lockdown, προσδίδουν μια αίσθηση κανονικότητας, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει γιατί δημιουργεί μια χαλαρότητα.

Μάλιστα, εξήγησε πως ο ιός φαίνεται πως γίνεται πιο μεταδοτικός, κάτι που αποτυπώνεται και στα αυξημένα κρούσματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο επίσης, το πραγματικό επιδημικό κύμα της COVID-19 ξεκινά τώρα, λόγω χειμώνα, που αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες.

«Αυτό που βλέπαμε από τον Αύγουστο μέχρι τώρα είναι κατάσταση που βλέπουμε τι γίνεται στην αρχή» καθώς έτσι γίνεται με την μελέτη των ενδημικών κορονοϊών.

«Επιδημικό κύμα θα το δούμε μπροστά από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, μπορεί και Απρίλιο, και μπορεί να φτάσουμε σε χιλιάδες κρούσματα, πιστεύουμε βέβαια τα επιπρόσθετα μέτρα και η πιστή και σχολαστική εφαρμογή των μέτρων από τον κόσμο θα συμβάλλουν στην καταπολέμησή της» κατέληξε ο ειδικός.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1909)
Tags:
lockdown, καραντίνα, ΕΚΠΑ, κέντρο Αθήνας, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, ασθενείς, ασθενής, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK