12:05 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα, εκτός νέου απροόπτου, αναμένεται η ανακοίνωση της απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την παροχή ή μη ανασταλτικής ισχύος στις ποινές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

Άλλη μία κρίσιμη ημέρα στο Εφετείο Αθηνών, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί –εκτός νέου απροόπτου– η απόφαση της έδρας για τις αναστολές των ποινών των καταδικασθέντων της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, όσων κρίθηκαν ένοχοι, ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ η εισαγγελέας σε νέα τοποθέτησή της επέμεινε επί της πρότασής της για αναστολή σε όλους, πλην του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Η εισαγγελέας επέμεινε ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή, ενώ επιτέθηκε στην πολιτική αγωγή για τις επιθέσεις στο πρόσωπό της.

«Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν τη δεοντολογία. Καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της;»

Η συνεδρίαση αρχίζει μετά τις 11:00 και τον λόγο πρώτη θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου επί του αιτήματος που έθεσε χθες ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενος συνομιλίες που είχε το εν λόγω άτομο -συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας συντονισμού κυβερνητικού έργου κι «εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Σαμαρά», Δημήτρης Βαρτζοπούλος- με το περιβάλλον του Ρουπακιά, ακόμη και τη μέρα της δολοφονίας Φύσσα.

«Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την ώρα. Ζητώ να έρθει εδώ στο δικαστήριο ο κ. Βαρτζόγλου και να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με  τον καθ’ ομολογία δράστη του φόνου. Και ζητώ και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μου μαζί του» είπε ο  κατηγορούμενος.

Μετά την απάντηση στο αίτημα Κασιδιάρη ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων σχετικά με το ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα στις εφέσεις.

Η έδρα θα αποσυρθεί για να συσκεφθεί και η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Ωστόσο, εάν οι συνομιλίες τραβήξουν ώρες, η απόφαση μπορεί να πάρει αναστολή για την Παρασκευή.

Σε περίπτωση που η απόφαση είναι κατά των αναστολών, τότε κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων.

Tags:
Εφετείο Αθηνών, εφετείο, δικαστήριο, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK