13:32 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1824)
0 01
Βρείτε μας

Την εκτίμησή του ότι σύντομα θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 865 κρούσματα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος, υπάρχει «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι οι επιδημιολόγοι με την Πολιτική Προστασία βάζουν το χρώμα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και ανάλογα εφαρμόζονται τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός, που είναι αυτός στα μέσα μεταφοράς και ο μη αναγκαίος, που παρατηρείται στις πλατείες.

Ενώ επισήμανε, για μια ακόμα φορά, ότι από τη συμπεριφορά μας θα εξαρτηθούν οι προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και για την λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου:

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1824)
Tags:
θάνατοι, ΜΕΘ, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK