11:14 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1731)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, περιέγραψε τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, ο οποίος αυτοκτόνησε χθες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, εξέφρασε τη θλίψη του για την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, σημειώνοντας πως «δεν άντεξε το βάρος» μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος. 

Ο κ. Προσαλίκας έκανε λόγο για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευγενή άνθρωπο, ο οποίος είχε πάθος με τη δουλειά του και φρόντιζε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει πως δεν θα υπάρξουν κρούσματα στον οίκο ευγηρίας του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είχε μετατρέψει το γηροκομείο του σε «φρούριο» και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες rapid tests.

«Ήταν ένας επιστήμονας με πάθος για τους ηλικιωμένους» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στις επικοινωνίες που είχε μαζί του μετά την επιβεβαίωση πως έχει μολυνθεί κι ο ίδιος από τον ιό.

Είχε καταβληθεί πολύ, είπε, και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσε να το αντέξει το κεφάλι του ότι είχε μολυνθεί».

Συγγενείς των τροφίμων του γηροκομείο έχουν, επίσης, κάνουν λόγο για έναν άνδρα ευαίσθητο και ευσυνείδητο, που τηλεφωνούσε σε όσους είχαν κάποιον άνθρωπο στο γηροκομείο για να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας των δικών τους.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίστηκε, γράφει πως είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος γιατί εντοπίστηκαν αυτά τα κρούσματα στο δικό του γηροκομείο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1731)
Tags:
Άγιος Στέφανος, γηροκομείο, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK