11:31 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1731)
0 12
Βρείτε μας

Νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα βιώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες τρεις ημέρες, τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα, χτες, Τετάρτη, 865 και σήμερα Πέμπτη 882.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δύο νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας που θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί. Παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί το «μέχρι πότε ισχύει» το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, είθισται τα μέτρα να επανεξετάζονται κάθε 14 ημέρες και είτε να σταματούν είτε να παρατείνονται.

Αρχικά, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους, γιατί «ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος» όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ποιες περιοχές ισχύει η μάσκα παντού

Οι πορτοκαλί περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 ή έχει γίνει γνωστό ότι θα μπουν αύριο, Παρασκευή, στο επίπεδο 3 είναι: Ιωάννινα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καρδίτσα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Λέσβος, Αττική (μαζί με τα νησιά), Αχαΐα, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Πέλλα, Σάμος, Μύκονος, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Σάμος, Κέα-Κύθνος.

Οι κόκκινες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 βρίσκονται η Κοζάνη και από την Παρασκευή και η Καστοριά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 ως τις 05:00 σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις που ευνοούν την μετάδοση του ιού.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1731)
Tags:
καραντίνα, lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK