09:28 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1948)
0 12
Βρείτε μας

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού είναι τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, οδήγησε τον καθηγητή του LSE, Ηλία Μόσιαλο, να τοποθετηθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει αυτά να καταγράφονται.

Πιο συγκεκριμένα, με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επεσήμανε πως πλέον είμαστε σε μια πιο συνθέτη φάση της πανδημίας, που η διαχείριση θα είναι αρκετά πιο δύσκολη από αυτή στην πρώτη φάση.

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής εξήγησε πώς θα πρέπει να ανακοινώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Η αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία και θα έχει ως συνέπεια την εφαρμογή νέων μέτρων, όπου αυτά είναι αναγκαία» τονίζει αρχικά.

Στη συνέχεια, εξηγεί πως στην περίοδο του lockdown η διαχείριση ήταν εύκολη, γιατί -λόγω των ίδιων των περιορισμών που επιφέρει το lockdown- δεν είχαμε ούτε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ούτε μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Όπως επισημαίνει «θα πρέπει να ανακοινώνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, με βάση την ημέρα λήψης των δειγμάτων: να συσχετίζεται δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων με την αύξηση ή τη μείωση του αριθμού των τεστ. Ιδανικά να ανακοινώνονται όπως και στις άλλες χώρες τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ ανά ηλικιακά γκρουπ», ενώ θα πρέπει να ανακοινώνεται ταυτόχρονα και ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, με βάση την ημέρα λήψης των δειγμάτων.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Ηλία Μόσιαλου

Πως θα πρέπει να ανακοινώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων Η αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων προκαλεί...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1948)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΕΟΔΥ, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK