19:48 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 14
Βρείτε μας

Επεξήγησεις για τις μετακινήσεις εργαζομένων στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές μετά τις 00:30, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από ερώτηση του Sputnik.

Μόνο με χαρτί εργοδότη που θα κατατίθεται στην ΕΡΓΑΝΗ και μέσω του οποίου θα πιστοποιείται η εργασία των υπαλλήλων, θα γίνονται αποδεκτές οι μετακινήσεις στις περιοχές που από το Σάββατο θα τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτό ανέφερε ερωτηθείς από το Sputnik ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το μόνο έγγραφο που θα υπάρχει είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται κι ότι τον απασχολεί η επιχείρηση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, πρόσθετοντας παράλληλα ότι «μετά τις 12 έως τις 5 το πρωί, θα επιτρέπεται η μετακίνηση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».

Ο υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Αποστόλου Τζιτζικώστα, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του πρύτανη ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου.

Αμέσως μετά, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «είναι μια εξαιρετική κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για την Κεντρική Μακεδονία, από αύριο το στοίχημα είναι μόνο ένα, να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να μείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή» ενώ ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ένα lockdown είναι ολέθριο για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Θεσσαλονίκη δεν είναι κοντά στο «κόκκινο», καθώς μόλις εισήλθε στο «πορτοκαλί», δηλαδή στις περιοχές με το επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης, όπως περιγράφεται στον χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, άρα «έχουμε μπροστά μας χρόνο να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σταθερά τα κρούσματα και σιγά σιγά μέσα στο επόμενο επταήμερο, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα, τα κρούσματα να αρχίσουν να μειώνονται».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις όποιες μετακινήσεις τους ενόψει της αργίας της 26ης Οκτωβρίου -που γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος- αλλά και της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης, διευκρίνισε ότι για τις Σέρρες όπου καταγράφονται πολλαπλά κρούσματα της COVID-19, το θέμα θα συζητηθεί κατά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το βράδυ και θα αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Tags:
lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, εργοδοσία, χαρτιά, χαρτί, ΕΡΓΑΝΗ, δουλειά, εργασίες, εργασία, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, μετακινήσεις, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK