21:30 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1941)
0 02
Βρείτε μας

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και γι'αυτό απαιτείται μια σημαντική προσπάθεια από όλους έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο που δεν είναι μακριά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Για «λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας» μέτρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και τη μάσκα παντού στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Όπως είπε ο υπουργός στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής, η κυβέρνηση έχει να προσμετρήσει την κοινωνία και τους ανθρώπους που αγωνιούν και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων.

Επισήμανε ότι σε χώρες που εφαρμόστηκαν πολλά μέτρα ενώ αυτά που ίσχυαν ήδη δεν εφαρμόζονταν, δεν υπήρξε αποτέλεσμα και πως αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει μια ομαδική προσπάθεια καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δυσκολεύουν.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και γι' αυτό απαιτείται μια σημαντική προσπάθεια από όλους έως ότου η επιστήμη βοηθήσει την κατάσταση με ένα εμβόλιο που δεν είναι μακριά» τόνισε.

Για το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν είναι το επόμενο βήμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς υπάρχουν και «αρκετά ακόμη όπλα στη φαρέτρα της πολιτείας και με οδηγό τον υγειονομικό χάρτη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τα τοπικά lockdown δεν είναι κάτι που βγαίνουν από το τραπέζι, ωστόσο πρόκειται για ένα μέτρο που δεν προαναγγέλλεται.

Παράλληλα, κάλεσε ξανά τους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τους κανόνες και να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες.

«Καλά νέα στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης για το εμβόλιο»

«Καλά νέα θα μπορούσαν να υπάρχουν στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης» ανέφερε ο κ. Κικίλιας επικαλούμενος την πληροφόρηση που υπάρχει από φαρμακευτικές εταιρίες που «τρέχουν» εμβόλια για τον κορονοϊό και βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Όπως είπε, οι πρώτες δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν την ίδια ώρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς υπάρχει συμφωνία να μοιραστούν τα εμβόλια βάση αλγορίθμου ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων ανά χώρα.

«Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί» σημείωσε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1941)
Tags:
εμβόλιο, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK