14:11 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατηγόρησαν το υπουργείο Μετανάστευσης για χορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ που δεν διέθετε εμπειρία στο μεταναστευτικό.

Για «λαϊκισμό και σκανδαλοθηρία» κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έκανε λόγο για «παρεμβάσεις χωρίς ίχνος αλήθειας, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων». 

Απαντώντας στις καταγγελίες των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για συμμετοχή στο πρόγραμμα ESTIA, σε ΜΚΟ που συστήθηκε τον Σεπτέμβριο και δεν είχε εμπειρία στο μεταναστευτικό, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι η παροχή θέσεων στέγασης στο πρόγραμμα ESTIA II «πραγματοποιήθηκε μετά από ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια». 

«Οι τιμές ήταν προκαθορισμένες, οι προδιαγραφές επίσης καθορισμένες και όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές», σημειώνει και προσθέτει ότι μέσα από τις αιτήσεις βρέθηκαν 22.395 θέσεις φιλοξενίας από 16 οργανώσεις που έχουν εγγραφεί, ενώ «το πρόγραμμα εξακολουθεί να έχει διαθέσιμες θέσεις για μελλοντικές αιτήσεις».

Αναφέρει ότι «στις προϋποθέσεις του προγράμματος δεν ζητάμε πιστοποιητικά κομματικών ή ιδεολογικών φρονημάτων. Όπως μέσα από τη Βουλή είχε ζητήσει ο κ. Καμίνης, για τη διαδικασία τοποθέτησης διοικητών στις δομές φιλοξενίας».

Απευθυνόμενος στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης τους εφιστά την προσοχή «αναφορικά με τα πρόσωπα που εμπλέκουν αμφοτέρωθεν, καθώς και στις συνδέσεις που κάνουν μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο. Γιατί, όχι μόνο θίγουν υπολήψεις, αλλά και, τελικά, κηλιδώνουν τη δική τους αξιοπιστία».

Tags:
μεταναστευτικό, ΜΚΟ, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK