07:08 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2443)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση και οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία, όμως εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα σε υπάλληλο του Μεγάρου της Βουλής.

Με τη χώρα να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και με νέες περιοχές να αποκτούν επιδημιολογικό φορτίο, οι εθνικές και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και το Μέγαρο της Βουλής, παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα φαίνεται πως έχει αρχίσει να κυριεύεται από τον ιό, αφού μετά τα τρία κρούσματα σε υπαλλήλους, εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα.

Ο τέταρτος εργαζόμενος διαγνώστηκε θετικός την Παρασκευή, μετά το τελευταίο κρούσμα που είχε γνωστοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου και αφορούσε υπάλληλο, ο οποίος ωστόσο εργαζόταν στο Μέγαρο Αρβανίτη και όχι στο κεντρικό κτίριο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Την Παρασκευή βράδυ 23 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα με θετική PCR για SARS-nCOV2 σε υπάλληλο υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών), ο οποίος δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία και στη Βουλή μετά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τέταρτος εργαζόμενος που εντοπίστηκε θετικός, είναι ασυμπτωματικός.

«Παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο των επαφών του κρούσματος μόνο τις 2-3 μέρες προ της θετικοποίησής του, κρίθηκε σκόπιμο να ιχνηλατηθούν και αξιολογηθούν οι επαφές του κατά την τελευταία ημέρα προσέλευσής του στην εργασία. Αυτές που αξιολογήθηκαν ως στενότερές επαφές -22 άτομα- υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο PCR στις 24/10, ο οποίος απέβη αρνητικός για όλους στις 25/10. Επιπλέον, το πρωί του Σαββάτου διενεργήθηκε απολύμανση σε όλα τα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας και στους κοινόχρηστούς χώρους του πρώτου ορόφου του Μεγάρου» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τα αυστηρά μέτρα προστασίας

Υπενθυμίζεται πως ύστερα από τον εντοπισμό του τρίτου κρούσματος, είχαν ανακοινωθεί νέα αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τη λειτουργία και την εργασία των υπαλλήλων σε όλες τις υπηρεσίες της Βουλής.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται οδηγίες, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων, κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες, υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων που προσέρχονται για εργασία και με οι υπάλληλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέρχονται στην εργασία τους.

Τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί αφορούσαν υπαλλήλους, οι οποίοι όμως εργάζονταν σε περιφερειακό κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Βουλής.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2443)
Tags:
ασθενής, κρούσματα, κρούσμα, ευπαθείς ομάδες, τηλεργασία, μέτρα προστασίας, COVID-19, υπάλληλοι, Βουλή, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK