15:55 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1959)
0 0 0
Βρείτε μας

«Σε έναν μήνα από τώρα φοβάμαι ότι θα διπλασιαστούν ή πιθανόν και να τριπλασιαστούν τα ημερήσια κρούσματα αν δεν πάρουμε και άλλα μέτρα» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Την ανάγκη να ληφθούν και νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο MEGA, το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως υπογράμμισε, «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων αν δεν προστεθούν και νέα μέτρα.

«Τα επιπλέον μέτρα είναι μέτρα της Πολιτείας που θα κάνει πιο εύκολη την τήρηση των μέτρων. Λέμε για χρήση μάσκας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέσα και έξω. Καλό θα ήταν να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ότι σε έναν μήνα υπάρχει πιθανότητα τα κρούσματα να έχουν τριπλασιαστεί.

«Σε έναν μήνα από τώρα φοβάμαι ότι θα διπλασιαστούν ή πιθανόν και να τριπλασιαστούν τα ημερήσια κρούσματα αν δεν πάρουμε και άλλα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κα Λινού, στο πλαίσιο αυτών των νέων μέτρων θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση της τηλεργασίας στο 90% και να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ για τον κορονοϊό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1959)
Tags:
κρούσματα, Μέτρα, COVID-19, Αθηνά Λινού, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK