06:33 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά πριν από λίγη ώρα. Πληροφορίες για τραυματίες.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια στις 07:30 το πρωί, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματισμοί και τεράστιες υλικές ζημιές. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», το οποίο έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1987. 

Το «Καλλιστώ» έβγαινε από τον ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. 

Ειδοποιήθηκε άμεσα ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στο σημείο έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση.

Δύο τραυματίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε άμεσα εντολή εκκένωσης, ενώ στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκά κι άλλα σκάφη για να παράσχουν βοήθεια στα δύο πλοία.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει υποστεί σοβαρές φθορές ενώ δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ανακρίνεται το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου

Τα μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού, συνολικά 27, έχουν απομακρυνθεί στο σύνολό τους από το σημείο.

Το «Καλλιστώ» πλήρε κλίση προς τα δεξιά και ρυμουλκείται για να μην βυθιστεί.

Ρυμούλκηση του πλοίου του ΠΝ «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο
© Φωτογραφία : ΕΡΤ
Ρυμούλκηση του πλοίου του ΠΝ «Καλλιστώ» μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να απομακρυνθούν και τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου, τα οποία ανακρίνονται από το Λιμενικό Σώμα. Να σημειωθεί πως το φορτηγό πλοίο είναι σημαίας Πορτογαλίας. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Tags:
Πειραιάς, Πολεμικό Ναυτικό, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK