11:19 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2520)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενημέρωσε για την εικόνα που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της χώρας, προειδοποιώντας πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο από τον Νοέμβριο.

Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καλυφθεί κατά 70% - 75%, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η πληρότητα είναι περίπου στο 40% - 45%.

«Υπάρχει ένα περιθώριο, αλλά αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά», είπε στο OΡΕΝ, προσθέτοντας πως εάν ο αριθμός των κρουσμάτων φτάσει «στις 2.000 - 3.000, όπως λέγεται, θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε (σ.σ. το ιατρικό προσωπικό)».

Όπως είπε, σημαντικός παράγοντας για την ανάσχεση της πορείας του κορονοϊού είναι η σωστή χρήση της μάσκας. «Να προσαρμοστούμε στα καινούρια μέτρα» σημείωσε, επισημαίνοντας πως το γενικό lockdown «δεν μπορεί να γίνει». 

Αναφερόμενη στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων τα δύο τελευταία 24ωρα, κινήθηκαν κάτω από 800, είπε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν ελπίδες καθώς το Σαββατοκύριακο δεν γίνεται ο ίδιος αριθμός τεστ που γίνεται τις καθημερινές, άρα σήμερα, Τρίτη, θα έχουμε ακριβή εικόνα.

«Σε 15 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων» επεσήμανε και συνέχισε αναφερόμενη το πόσο έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας.

«Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που έχουν νοσήσει έχει κατέβει πολύ. Είναι 18 – 39» γνωστοποίησε, ζητώντας από τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μπορεί να νοσούν ήπια, αλλά μεταδίδουν τον κορονοϊό σε όλους.

Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε πως από τα τέλη Νοεμβρίου «τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο. Αν συνεχίσουμε με τέτοιους ρυθμούς, η κατάσταση, φυσικά, θα ξεφύγει και οι γιατροί δεν θα μπορέσουν να κάνουν πολλά πράγματα».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2520)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Ματίνα Παγώνη, Αττική, ΜΕΘ, νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK