15:24 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1826)
0 10
Βρείτε μας

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Ιωάννινα μίλησε ο δήμαρχος της πόλης σημειώνοντας πως ήδη το 90% των μονάδων κορονοϊού είναι κατειλημμένο.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως ανέφερε, το 90% των μονάδων κορονοϊού στην πόλη είναι κατειλημμένο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα, μέχρι σήμερα, με τον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων να έχει αυξητικές τάσεις. Όπως τόνισε, η αύξηση αυτή εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την συρροή κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος σημείωσε πως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, οι τρεις μονάδες που αφορούν τη νόσο έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90%, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία τέταρτης μονάδας.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.

O δήμαρχος σημείωσε πως τον Αύγουστο τα κρούσματα ήταν ελάχιστα και σταδιακά υπήρξε χαλάρωση. Η έξαρση του ιού, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται μεταξύ άλλων στη μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1826)
Tags:
κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK