15:52 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια στις 07:30 το πρωί, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματισμοί και τεράστιες υλικές ζημιές.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που το πρωί της Τρίτης ενεπλάκη σε σύγκρουση με φορτηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, είναι ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τύπου HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και μπήκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Ελληνικό πλήρωμα στο Πόρτσμουθ ενώ λίγες ημέρες αργότερα έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ - όνομα που προήλθε από την Καλλιστώ, την ιέρεια του κυνηγιού και κόρη του βασιλιά Λυκάονα της Αρκαδίας και προστατευόμενη της θεάς Άρτεμης.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»
© Φωτογραφία : hellenicnavy.gr
Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Από την 28η Φεβρουαρίου του 2001 που παρελήφθη από τον πλωτάρχη Ρ.Σ. Σαλβετά, από το πηδάλιό του έχουν περάσει άλλοι 12 πλωτάρχες.

Το μήκος του ναρκοθηρευτικού είναι εξήντα μέτρα, το εκτόπισμά του 750 τόνων και η ταχύτητά του 15 κόμβων.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»
© Φωτογραφία : hellenicnavy.gr
Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Έχει πλήρωμα 45 ατόμων και οπλισμό ένα πυροβόλο 30 mm και δύο πολυβόλα 7,62 mm.

Τα συστήματα εντοπισμού ναρκών περιλαμβάνει δύο υποβρύχια τηλεκατευθυνόμενα οχήματα PAP 104/105, και δύο υποβρύχια οχήματα PLUTOPLUS.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»
© Φωτογραφία : hellenicnavy.gr
Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Υπενθυμίζεται πως το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια στις 07:30 το πρωί, λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματισμοί και τεράστιες υλικές ζημιές. Πριν από λίγο, συνελήφθη ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου. 

 

Tags:
Πειραιάς, πλοίο, Πολεμικό Ναυτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK