03:27 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα από κοινού, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την εξαετή κάθειρξη με αναστολή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Επίσης τους επέβαλε χρηματική ποινή, 100.000 ευρώ στον καθένα.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση για τους τρεις κατηγορούμενους αφορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφηκε  στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, για το οποίο καταβλήθηκαν εφάπαξ 500.000 ελβετικά φράγκα.

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού, καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό και φέρεται να κατέληξαν σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως το ζεύγος Τσοχατζόπουλου, όχι μόνο αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης, αλλά είχε πρόβλημα ακόμη και να πληρώσει το παράβολο για τη δίκη.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» ανέφερε η υπεράσπιση.

Οικονομική αδυναμία επικαλέστηκε και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Η κα Σταμάτη αιτήθηκε από το δικαστήριο να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί της δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών.

Tags:
εφετείο, δικαστήριο, Βίκυ Σταμάτη, Ακης Τσοχατζόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK