07:37 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2458)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, έκρουσε σήμερα ο Αθανάσιος Τσακρής, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, αντιπρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και το πρώτο τετραψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στην χώρα μας, τα 1.259 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αυξητική τάση των κρουσμάτων και πρέπει να βρούμε τρόπο να επιβραδύνουμε την πανδημία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν στη χώρα, όπως ήδη διαφαίνεται στις βορειότερες περιοχές της Ελλάδας, θα υπάρξουν συνέπειες στο επιδημιολογικό κύμα.

Δηλαδή θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση και η διασπορά γίνει ανεξέλεγκτη για το σύστημα υγείας.

«Θέλουμε μέτρα για να επιβραδύνουμε την πανδημία» επεσήμανε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας παράλληλα πως αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και σε συνεκτίμηση με το κόστος για την οικονομία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, και τόνισε πως θα πρέπει να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές ακόμα και στους χώρους δουλειάς, ενώ η επέκταση της τηλεργασίας αποτελεί βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2458)
Tags:
αυτοσχέδια μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, χειρουργική μάσκα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα, lockdown, καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, Μέτρα, διασωληνωμένοι, ασθενείς, θάνατοι, νεκροί, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK