03:32 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αποζημίωση από την ξένη εταιρεία αναμένεται να διεκδικήσει το Πολεμικό Ναυτικό, αν αποδειχθεί πως την ευθύνη για τη σύγκρουση φέρει ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου.

Φως στα αίτια του ναυτικού ατυχήματος μεταξύ του «Καλλιστώ» και του φορτηγού πλοίου με σημαία Πορτογαλίας το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να δώσει η κατάθεση του κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του MEGA, το ναρκαλιευτικό πλοίο του πολεμικού μας ναυτικού έχει χτυπηθεί σφοδρά και η πρύμνη του έχει αποκοπεί σχεδόν ολόκληρη, ενώ το πλοίο φέρεται πως έχει πάρει κλίση.

Στη μέση κόπηκε το ναρκαλιευτικό «Καλλιστώς» μετά τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο
© Φωτογραφία : megatv.com
Στη μέση κόπηκε το ναρκαλιευτικό «Καλλιστώς» μετά τη σύγκρουση με φορτηγό πλοίο

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα από το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο ναυτικό νοσοκομείο.

Το πολεμικό πλοίο ρυμουλκήθηκε στον ναύσταθμο ενώ το εμπορικό πλοίο ακινητοποιήθηκε για να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τυχόν ζημιές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, κλιμάκιο του Λιμενικού έχει ξεκινήσει την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των δύο πλοίων.

Ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσει και το «μαύρο κουτί» του εμπορικού πλοίου που καταγράφει τις επικοινωνίες και τα στοιχεία ναυσιπλοΐας.

Ο κυβερνήτης θα καταθέσει τόσο στις λιμενικές αρχές που κάνουν την προανάκριση όσο όμως και στις ανακριτικές αρχές του Πολεμικού Ναυτικού.

To Πολεμικό Ναυτικό πάντως εφόσον αποδειχθεί ότι την κύρια ευθύνη φέρει ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου, σκέπτεται να κινηθεί νομικά, διεκδικώντας αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το ναρκαλιευτικό μας έχει υποστεί τεράστια ζημιά και δεν είναι επισκευάσιμη.      

Tags:
σύγκρουση, πολεμικά πλοία, πολεμικό πλοίο, πλοία, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK