12:08 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1823)
0 03
Βρείτε μας

Για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και για τα νέα μέτρα που είναι «στο τραπέζι» μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στο MEGA για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση υπό έλεγχο.

Όπως τόνισε, η δυναμική της αύξησης δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταγράφονται έως και 2.000 ημερήσιες μολύνσεις μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ιδιαίτερη ανησυχία εξέφρασε σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη «γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη εκεί».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποφυγής περαιτέρω διασποράς του ιού  ο καθηγητής υπογράμμισε ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν εφαρμοστούν στο μάξιμουμ.

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση».

Σε κάθε περίπτωση, στο ενδεχόμενο που θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα. Πιθανά νέα μέτρα είναι η η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00 ώστε «να ελαττωθεί η συγκέντρωση του κόσμου».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1823)
Tags:
μάσκα, μέτρα προστασίας, πανδημία, νεκροί, νεκρός, COVID-19, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Χαράλαμπος Γώγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK