16:53 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1961)
0 10
Βρείτε μας

Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να μαλώνουμε τον κόσμο, πρέπει και να τον διευκολύνουμε σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο παθολόγος Μάριος Λαζανάς αναφερόμενος στον συνωστισμό του κόσμου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο παθολόγος Μάριος Λαζανάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6» για τις εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς που ευνοούν την μετάδοση του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, ώστε να μην στριμώχνεται ο κόσμος.

«Ίσως χρειαστεί να βρεθούν τουριστικά λεωφορεία ή ακόμα και στρατιωτικά για κάποιες ώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα [...] Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να μαλώνουμε τον κόσμο, πρέπει και να τον διευκολύνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς.

Σε ό,τι αφορά τα επιπλέον μέτρα που προτείνονται από την επιτροπή λοιμωξιολόγων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς, ο παθολόγος υπογράμμισε το γεγονός ότι το lockdown «είναι πάντα στο τραπέζι». Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις τόσο στην οικονομία όσο και στην ψυχολογία.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά ένα γενικευμένο lockdown σε εθνικό επίπεδο θα καθυστερήσει, αν και θα ληφθούν επιπλέον μέτρα που θα μοιάζουν με lockdown. Έτσι, υπογράμμισε ότι συζητείται ο περιορισμός των μετακινήσεων μεταξύ των νομών και η λήψη μέτρων στην εστίαση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1961)
Tags:
μέτρα προστασίας, μάσκα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, μέσα μαζικής μεταφοράς, συνωστισμός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK