14:18 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1955)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας προανήγγειλε νέα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού. «Αυτά είναι σίγουρα. Το αν θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο το πρωί, δεν το ξέρω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και παρασύρει τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και την πίεση στο ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως οι περιοχές αλλάζουν χρώμα μέσα σε λίγες ημέρες.

«Υπάρχει ενδεχόμενο για χρήση μάσκας παντού. Οι μετακινήσεις του κόσμου δημιουργούν πρόβλημα, έρχονται από περιοχές με πολλά κρούσματα σε περιοχές με λίγα» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «εξετάζονται μέτρα που δεν θα επηρεάσουν τον πυρήνα της οικονομίας. Δεν είμαι σε θέση να πω ποιο μείγμα μέτρων θα αποφασιστεί».

«Θα ακούσουμε νέα μέτρα, αυτό είναι σίγουρο. Το αν είναι σήμερα ή αύριο το πρωί, δεν το ξέρω» σημείωσε.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Βατόπουλος, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης και θα συνεχίσει και σήμερα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1955)
Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, κορονοϊός, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK