04:01 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1816)
0 02
Βρείτε μας

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, φέρνουν αλλαγές και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν τελικά τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά το γεγονός πως λόγω της ενδιάμεσης χειμερινής εκπτωτικής περιόδου προβλεπόταν να λειτουργήσουν, ύστερα από απόφαση των αρχών. Ο λόγος για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης είναι τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά».

Ωράριο λειτουργίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, επιπέδου 3 και 4

Όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, που βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 3 και 4, θα ανοίγουν στις 10 το πρωί. Ωστόσο, εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία θα λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εξαγγελθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως:

  • Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και φούρνοι) αν ανήκουν σε πορτοκαλί περιοχές, επιπέδου τρία, μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους μία ώρα νωρίτερα, ενώ αν αν ανήκουν σε κόκκινες περιοχές επιπέδου 4, απαγορεύεται η λειτουργία τους από τις 00:00 έως τις 05:00 το πρωί.
  • Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ωράρια, αλλά τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν μπορούν να μετακινηθούν σε κόκκινες περιοχές, επιπέδου 4.
  • Για τις εμποροπανηγύρεις, τις Κυριακάτικες και άλλες αγορές, προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.
  • Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 10:00 το πρωί στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, εκτός από τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, όπως τα πρακτορεία στοιχήματος ή καφετέριες που προσφέρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως τα ίντερνετ καφέ, για τα οποία προβλέπεται αναστολή λειτουργίας.
  • Τέλος, όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής που βρίσκονται στις πορτοκαλί περιοχές, η λειτουργία τους τις καθημερινές προβλέπεται από τις 07:00 έως τις 22:00, ενώ το Σάββατο από τις 07:00 έως τις 21:00, ενώ για τις κόκκινες περιοχές, ισχύουν τα ίδια ωράρια αλλά μόνο κατόπιν ραντεβού.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1816)
Tags:
ΦΕΚ, εμπόριο, λαϊκή, κομμωτήριο, καταστήματα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK