03:16 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1943)
0 03
Βρείτε μας

Ενδέχεται να έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο εκτίμησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημειώνοντας ότι ως γιατρός θα ήθελε να κλείσουν τα πάντα, αλλά η απόφαση για ένα lockdown είναι δύσκολη.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας όσον αφορά τον κορονοϊό εκτιμώντας ότι είναι πιθανό να έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, σημείωσε ότι μέσα σε περίπου 10 μέρες οι ημερήσιες μολύνσεις πήγαν από τις 400 στις 800 και τώρα πάνω από 1.000, γεγονός που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown ο ίδιος είπε πως αυτό είναι «πολιτική απόφαση», αλλά κατά τη γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί. Παρά ταύτα, σημείωσε ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα αποτροπής περαιτέρω διασποράς τότε θα οδηγηθούμε σε lockdown.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown» είπε ο κ. Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων έχει φτάσει στο 4%-5% ενώ επεσήμανε πως τα αντισώματα από το ιό μένουν για τέσσερις με πέντε μήνες, όπως αποδεικνύεται πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανοσία στη συνέχεια.

Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να μολυνθεί με τον ιό εκ νέου αν και φαίνεται ότι το περνάει πολύ πιο ελαφριά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1943)
Tags:
lockdown, ΕΟΔΥ, πανδημία, COVID-19, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK