13:01 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1824)
0 02
Βρείτε μας

Σε 60.000 με 70.000 εκτίμησε τον αριθμό ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση το ποσοστό θετικότητας των rapid τεστ που διεξάγονται στην πόλη.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο OPEN εκτιμώντας ότι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσαν να είναι 60.000 με 70.000 με βάση το ποσοστό θετικότητας των τεστ που διενεργούνται στην πόλη.

«Αν κάνουμε την αναγωγή στον πληθυσμό με βάση το ποσοστό θετικότητας των rapid τεστ, έχουμε 60.000 με 70.000 ενεργά κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση», ενώ  για την τωρινή επιδημιολογική κατάσταση σημείωσε ότι «ήταν κάτι προβλέψιμο».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόταξε την ανάγκη επιπλέον μέτρων και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή είναι το θέμα «των μέσων μαζικής μεταφοράς» που αποτελούν «πηγή σημαντικής μετάδοσης». 

«Πρέπει να μειώσουμε το ιικό φορτίο στα λεωφορεία» επεσήμανε ο καθηγητής.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1824)
Tags:
μάσκα, μέτρα προστασίας, νεκροί, νεκρός, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, ΕΟΔΥ, lockdown, Θεσσαλονίκη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK