15:49 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1826)
0 04
Βρείτε μας

Το σχόλιο του Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ για την ανάλυση δειγμάτων από τα λύματα στο Λεκανοπέδιο και η απάντηση στους αρνητές της πανδημίας.

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, προχώρησε σε επεξηγήσεις, μετά την ανάλυση δειγμάτων από τα λύματα στο Λεκανοπέδιο και τη σύνδεσή τους με τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρατηρήθηκε «αύξηση του 360% την προηγούμενη Τετάρτη στο ιικό φορτίο στα λύματα και αυτή η αύξηση, αποτυπώθηκε και στα κρούσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι 40.000 άτομα και κρίνει απαραίτητη την επιβολή κάποιων νέων περιοριστικών μέτρων, έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Θωμαΐδης σχολίασε και την πρόσφατη έρευνα που αποκάλυψε πως στην Ελλάδα το 46% πιστεύει πως πολύ πιθανόν οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας «επίτηδες μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό».

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα «The Guardian» αποκάλυψε σε άρθρο της, ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και αφορά στις χώρες όπου οι άνθρωποι πιστεύουν πως οι αρχές, πολύ πιθανόν, «επίτηδες υπερβάλουν και μεγεθύνουν τους αριθμούς των θανάτων από κορονοϊό», η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη Νιγηρία, με τους περισσότερους.

Ο καθηγητής σχολίασε πως: «η επιστήμη αναζητά την αλήθεια, οι επιστήμονες σώζουν ζωές σε αυτόν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή, όλοι αυτοί είναι απλά επιπόλαιοι για να μην πω τίποτα παραπάνω»

Τέλος, η έκκλησή του ήταν η επιβολή μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η τήρηση της  ατομικής ευθύνης και η χρήσης μάσκας: «για να μην θρηνήσουμε νεκρούς, φίλους και γνωστούς».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1826)
Tags:
lockdown, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, αρνητής μάσκας, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK