16:03 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1959)
0 02
Βρείτε μας

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, με τα αυστηρότερα να αφορούν περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

Από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά το σημερινό διάγγελμά του. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα – μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα επιβεβαιωμένα – και τόνισε την ανάγκη λήψης πολιτικών πρωτοβουλιών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα. Πριν λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν», είπε και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε

Από την ερχόμενη Τρίτη και για έναν μήνα η χώρα χωρίζεται σε δύο ζώνες, αυτές της «Επιτήρησης» και του «Αυξημένου κινδύνου».  Στην πρώτη εντάσσονται ή έως πρότινος «πράσινες» και «κίτρινες» περιοχές και στη δεύτερη οι «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Στη ζώνη επιτήρησης από την Τρίτη ισχύουν τα εξής:

  • Χρήση μάσκας παντού
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από μεταξύ 00:00 και 5:00
  • Τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Τηλε-εκπαίδευση στο 100% στα Πανεπιστήμια

Τα μέτρα στη δεύτερη κατηγορία είναι σαφώς αυστηρότερα καθώς ανακοινώθηκαν:

  • Αναστολή λειτουργίας χώρων εστίασης (σ.σ. εξαιρούνται delivery και παραλαβή από το καστάστημα)
  • Αναστολή λειτουργίας για: μπαρ, καφέ, κινηματογράφους, μουσεία, θέατρα και γυμναστήρια

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, ανέφερε πως δεν τίθεται απαγόρευση στη μετακίνηση πολιτών μεταξύ νομών «ενώ διατηρούν σε ολόκληρη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1959)
Tags:
Ζώνη αυξημένου κινδύνου, Ζώνη επιτήρησης, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK