06:05 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 03
Βρείτε μας

Για αυξημένη επικινδυνότητα για τους ασθενείς με κορονοϊό προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που κάνει λόγο για έλλειψη κλινών ΜΕΘ κορονοϊού.

«Ασθενής στο Νοσοκομείο των Σερρών προσπάθησε να αποφύγει τη διασωλήνωση κατά τη μαρτυρία της συναδέλφου. Γνώριζε ότι  η διασωλήνωση σημαίνει και τη διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη αφού το νοσοκομείο Σερρών δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊο» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, στα Ιωάννινα ηλικιωμένοι ασθενείς με κορονοϊό του γηροκομείου με υποκείμενα νοσήματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊόυ και όχι στη Πάτρα «που υπάρχουν οι προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας για σοβαρά περιστατικά κορονοϊού».

«Τα δύο νοσοκομεία της Πρέβεζας και Φιλιάτες  δεν διαθέτουν καθόλου ΜΕΘ και η Άρτα μόνο για Γενικά περιστατικά. Οι ηλικιωμένοι ασθενείς με κορονοιό δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή μέσα από ένα κρεβάτι ΜΕΘ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όσο για τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας και τα γηροκομεία, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ως την αιτία για την έξαρση του κορονοϊού εκεί την αδυναμία διενέργειας διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό ανά 15 μέρες σε τρόφιμους και εργαζόμενους, καθώς το τεστ δεν συνταγογραφείται και οι ιδιοκτήτες των δομών αρνούνται να αναλάβουν το κόστος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
ΜΕΘ, ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τεστ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK