21:34 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 01
Βρείτε μας

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως «αυτές τις μέρες “πληρώνουμε” τα πάρτι που έγιναν, τον συνωστισμό στις πλατείες και στα ΜΜΜ».

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μία ημέρα πριν την επιβολή του νέου καθολικού lockdown.

«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Προχωράμε εφαρμόζοντας τα μέτρα ώστε σε 20 μέρες να σταματήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων. Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, φυσικά θα γίνουν περισσότερες οι μέρες. Δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα όλοι. Ξέρετε ότι αυτές τις μέρες “πληρώνουμε” τα πάρτι που έγιναν, τον συνωστισμό στις πλατείες και στα ΜΜΜ» δήλωσε η κα Παγώνη, σε συνέντευξή της στο MEGA.

Αναφερόμενος στις εικόνες… ερημιάς στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ήδη lockdown τόνισε πως «δεν μας αρέσει να βλέπουμε τη Θεσσαλονίκη άδεια, την έχουμε συνηθίσει διαφορετικά» όμως «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κάθε μέρα είχαμε τέτοια αύξηση των κρουσμάτων που αν συνεχίζαμε έτσι, δεν θα μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε. Για αυτό ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα».

«Η πίεση του Συστήματος Υγείας ήταν τέτοια που όσο και να προσπαθούσαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα τα βγάζαμε πέρα. Οι 187 διασωληνωμένοι σε λίγες ημέρες θα έφταναν μεγάλο αριθμό και δε θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε».

Όσον αφορά στην τροπολογία για επείγουσα πρόσληψη 300 γιατρών για τις ΜΕΘ, δήλωσε πως «για να πάει σε ΜΕΘ είτε ως νοσηλευτής είτε ως γιατρός, πρέπει να έχει συγκεκριμένη εξειδίκευση. Έπρεπε να είχαν γίνει αυτά πιο μπροστά. Η ΕΙΝΑΠ είχε κάνει επανειλημμένως εισηγήσεις για αυτά τα θέματα. Πρέπει να ενισχυθεί τάχιστα το σύστημα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε μέχρι να δούμε πότε ξεκινάει η μείωση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευόμενων. Πάνω από 1600 άτομα νοσηλεύονται σε κλινικές κορονοϊού. Ένα ποσοστό αυτών θα διασωληνωθεί».

Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
καραντίνα, lockdown, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK