08:19 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (445)
0 00
Βρείτε μας

Νέες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με το πώς θα μετακινούνται όσοι ασχολούνται με το μάζεμα των ελιών.

Αγωνία επικρατεί σε μερίδα πολιτών που ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το δεύτερο καθολικό lockdown στη χώρα

Η χώρα «κατεβάζει ρολά» από τις έξι το πρωί του Σαββάτου και έως τις 30 Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η παράταση της διάρκειας ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως θα υπάρξει μέριμνα για τις εποχικές εργασίες, ενώ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενημέρωσε -το απόγευμα της ίδιας ημέρας- πως θα υλοποιηθούν «όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και, φυσικά, οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συγκομιδή των ελαίων κι άλλων αγροτικών προϊόντων».

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μετακινηθούν με την επίδειξη της σχετικής φόρμας που υπάρχει για τους εργαζομένους, ενώ οι ιδιοκτήτες και όσοι έχουν την επικαρπία με την επίδειξη του Ε9.

«Αρκεί η φόρμα εργασίας. Αν είναι ιδιοκτήτης ή έχει την επικαρπία με την επίδειξη του Ε9» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Είτε είναι αγρότης είτε κατέχει μία περιουσία θα μπορέσει με τη βεβαίωση της εργασίας να κάνει τη συγκομιδή» σημείωσε μιλώντας στο ίδιο μέσο ο κ. Σταμπουλίδης.

Θέμα:
Lockdown (445)
Tags:
Στέλιος Πέτσας, lockdown, Κυριάκος Μητσοτάκης, ελιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK