23:14 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (165)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τρεις ολόκληρες ώρες κατέθετε σήμερα, Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε κατάθεση που διήρκησε τρεις ώρες στην αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Η αρεοπαγίτης ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου θα συνεχιστεί άλλη ημέρα. 

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή» δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, αλλά «συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου» κατέληξε.
Θέμα:
Υπόθεση Novartis (165)
Tags:
ανακρίτρια, κατάθεση, Άρειος Πάγος, δικαστήριο, Ευάγγελος Βενιζέλος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK