07:45 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, εκτιμά πως η καραντίνα στη χώρα δεν θα αρθεί στα τέλη Νοεμβρίου αλλά το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Την εκτίμησή του πως το lockdown θα αρθεί το «τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου» εξέφρασε ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Εγώ πιστεύω ότι το lockdown πρέπει να κρατήσει λίγο παραπάνω. Θα χρειαστούμε λίγες ημέρες παραπάνω και αν όλα πάνε καλά, θα ανοίξουμε γύρω στις 10 με 15 Δεκεμβρίου. Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμα και αναμένεται σε 15 ημέρες» προειδοποίησε ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. 

Δίνοντας μία εικόνα της κατάστασης στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής σημείωσε πως «είναι σταθερά υψηλά το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα», αναφέροντας πως η εξάπλωση είναι πάνω από το 1% στο Λεκανοπέδιο, κοντά στο 1,5%. Είμαστε κοντά στην άνοδο ενός μεγάλου κύματος, συμπλήρωσε.

«Έχει ανέβει από προχθές που ήταν 60.000 ενεργά κρούσματα, αλλά από μέρα σε μέρα αλλάζει η τάση και η μέτρηση της Τετάρτης 04/11/2020 έλεγε για μια μέση τιμή που είναι 80.000 ενεργά κρούσματα» είπε σχετικά με το σημείο που είναι η χώρα σήμερα και τόνισε πως υπάρχει συμπίεση του συστήματος γιατί αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, κάτι που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Συμπλήρωσε πως αυτό το δεύτερο κύμα δεν θα σταματήσει χωρίς την επιβολή lockdown.

Tags:
Αττική, κορονοϊός, κρούσματα, καθηγητής, καραντίνα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK