22:40 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1892)
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα θα γίνονται στα γηροκομεία όλης της χώρας καθώς το Yπουργείο Υγείας θα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση σε κάθε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αριθμό τεστ αντίστοιχο του συνόλου των εργαζομένων σε αυτήν.

Τεστ για τον κορονοϊό θα πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα στο προσωπικό όλων των γηροκομείων της χώρας, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου

Το Yπουργείο Υγείας θα στέλνει σε εβδομαδιαία βάση σε κάθε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων αριθμό τεστ αντίστοιχο του συνόλου των εργαζομένων σε αυτήν.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε τα πιο δραστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την προστασία των ηλικιωμένων. Έχουμε ήδη τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κάνουμε διαρκείς ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων, όσο και για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού. Διασφαλίσαμε την αποστολή rapid test για όλο το προσωπικό σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας» σημείωσε.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται περίπου 25.000 έλεγχοι κάθε μήνα ειδικά στις δομές αυτές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε γηροκομεία με τον ιό να μπαίνει στις δομές από εργαζόμενους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα το γηροκομείο στα Ιωάννινα όπου καταγράφηκαν 56 κρούσματα, ενώ για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1892)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, rapid test, γηροκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK