16:41 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1735)
0 02
Βρείτε μας

Για την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας μερικές ώρες πριν την εφαρμογή ολικού lockdown. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Ελλάδα κινείται πλέον σε επίπεδα «εκθετικής αύξησης».

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενημέρωσε πως τα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου ανήλθαν σε 2.448 εκ των οποίων τα 493 εντοπίζονται στην Αττική ενώ τα 683 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τριψήφιος αριθμός μολύνσεων καταγράφηκε σε Δράμα και Λάρισα με 100 και 120 κρούσματα αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής έκανε λόγο για ήπια μείωση των μολύνσεων στην Αττική και «έκρηξη» στη Θεσσαλονίκη με έξι φορές περισσότερες διαγνώσεις ανά μονάδα πληθυσμού. Σημείωσε έτσι ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι πιο επιβαρυμένη στη Βόρεια Ελλάδα.

Όσον αφορά τη διασπορά του ιού ανά ηλικίες ο κ. Μαγιορκίνης ισχυρίστηκε πως οι νέοι 18-39 ετών έχουν τις περισσότερες διαγνώσεις. Ωστόσο, εντοπίζεται και αύξηση των μολύνσεων σε ηλικίες άνω των 65 γεγονός που προκαλεί ανησυχία. Στις σχολικές ηλικίες οι μολύνσεις σύμφωνα με τον ίδιο παραμένουν χαμηλές.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 2.448 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα με 196 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος, τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14 νέοι θάνατοι, ενώ η χώρα μας συνολικά μετρά 715 νεκρούς από τη φονική πανδημία.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1735)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK