03:41 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (490)
0 02
Βρείτε μας

Ακόμα και δρόμοι που δεν έχουν μπλοκάρει ποτέ σε ώρες αιχμής ήταν μποτιλιαρισμένοι καθώς η κίνηση στην Αττική ξεπέρασε και εκείνη της παραμονής Χριστουγέννων 2019.

Ουρές χιλιομέτρων και μποτιλιάρισμα σημάδεψαν τους δρόμους της Αττικής τις δύο ημέρες, χθες και σήμερα, μετά την ανακοίνωση του lockdown από το Σάββατο.

Σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κορύφωση καταγράφηκε στις 17:30 της Παρασκευής οπότε η κίνηση ήταν 33% αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, μέρα που παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους. 

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από τον βόρειο στον νότιο άξονα» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Συμφόρηση καταγράφηκε ακόμα και σε οδούς που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση. Πρόκειται για τη Χαμοστέρνας από την Πειραιώς μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού, τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Οδό σε όλο της το μήκος. 

«Ο Κηφισός, δεν το συζητάμε, είναι όλος μποτιλιαρισμένος και τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα. Δεν κινούνται απλά με χαμηλές ταχύτητες, είναι το απόλυτο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Είναι ο μεγαλύτερος φόρτος που έχει δεχτεί το οδικό δίκτυο τουλάχιστον στο διάστημα που λειτουργεί το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας» προσθέτει ο Κίμων Λογοθέτης.

Κοσμοσυρροή στην Ερμού

«Ποτάμια» κόσμου που βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων πλημμύρησε την Ερμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 15:30 της Παρασκευής κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου της τάξης του 20%, στα καταστήματα του κέντρου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας στο ΑΠΕ διευκρινίζει πως οι εικόνες με τον κόσμο στην Ερμού δεν θα ήταν οι ίδιες αν δεν υπήρχε ο περιορισμός επισκεπτών ανάλογα με τα τετραγωνικά των καταστημάτων και πως η ζήτηση δεν αφορά όλα τα είδη.

«Μετά την ανακοίνωση του επικείμενου lockdown το καταναλωτικό κοινό στράφηκε στις επιχειρήσεις λιανικής με αποκλειστικό γνώμονα της κάλυψη συγκεκριμένο αναγκών τις οποίες δεν είχε ικανοποιήσει μέχρι τώρα. Μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης» τόνισε ο Σταύρος Καφούνης.
Θέμα:
Lockdown (490)
Tags:
εμπορικά καταστήματα, Ερμού, ψώνια, μποτιλιάρισμα, κυκλοφοριακά προβλήματα, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK