08:08 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (485)
0 01
Βρείτε μας

Η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, εν μέσω lockdown, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατ' εξαίρεση την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει για την εικόνα του ΕΣΥ.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το lockdown και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για ειδικές κατηγορίες, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μαρτύρων τόσο προς τα δικαστήρια όσο και για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας. 

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

  • Μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.
  • Μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.
  • Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου ή συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση ή πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
  • Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας οι τρεις αυτές κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να γίνεται αποστολή SMS στο 13033 χρησιμοποιώντας τον κωδικό 3. 

Προς παράταση οι άδειες για κυνήγι

Σε ό,τι αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι απαγορεύεται η δραστηριότητα. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται ρύθμιση προκειμένου η άδεια κυνηγιού να επεκταθεί κατά ένα έτος και να μην απαιτηθεί νέα δαπάνη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το Σαββατοκύριακο έγιναν 181.138 έλεγχοι και καταγράφηκαν 2.975 παραβάσεις, ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα άνω των 700.000 ευρώ. Στην πλειονότητά τους αφορούσαν μη χρήση μάσκας, απουσία SMS ή βεβαίωσης μετακίνησης καθώς και μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές αγορές.

Σημειώνεται ότι στους ελέγχους του Σαββατοκύριακου έλαβαν μέρος 20.932 αστυνομικοί.

Θέμα:
Lockdown (485)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK