14:42 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (362)
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα από τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν και πάλι, στο δεύτερο lockdown, είναι τι θα γίνει με τα ζευγάρια και πώς δύο σύντροφοι που δεν είναι παντρεμένοι θα μπορούν να βρίσκονται. Τα νέα, πάντως, δεν είναι πολύ καλά.

Στο ζήτημα των ζευγαριών που συζούν αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το lockdown

«Προφανώς όσοι συγκατοικούν δηλώνει ο καθένας τον τόπο κατοικίας του στην ΑΑΔΕ ή στο Ε1, οπότε δεν υπάρχει θέμα εφόσον έχουν τα χαρτιά που το αποδεικνύουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

Άσχημα είναι, πάντως, τα νέα για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν αλλά σε κανονικές συνθήκες περνούν καθημερινά χρόνο μαζί καθώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για συνάντηση εν μέσω καραντίνας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα.

«Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας» ανέφερε. Όπως πρόσθεσε, μία επιλογή θα ήταν αυτά τα ζευγάρια να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο ίδιο σπίτι, προκειμένου να περάσουν μαζί το lockdown. 

«Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδιά τους» πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση αν ζευγάρι μπορεί να μετακινηθεί μαζί για να μαζέψει τις ελιές, ο κ. Σταμπουλίδης είπε χαμογελώντας ότι αυτή η φορά ο νεαρός που έχει ελιές πρέπει να πάει μόνος του για το μάζεμα.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά θέματα, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε σε περιορισμούς. Οι μετακινήσεις εκτός κατοικίας είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού» συμπλήρωσε.
Θέμα:
Lockdown (362)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, lockdown, ζευγάρια, ζευγάρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK